Århus – en by fyldt med indtryk og kultur

Århus er en af Danmarks mest dynamiske og kulturelle byer. Byen bugner af spændende seværdigheder, museer, gallerier, teatre og koncertsale. Og så er der naturligvis også masser af gode restauranter, barer og caféer. Klik her for at læse mere om Århus.

En by sprængfyldt med historie

Århus er en af Europas ældste byer, og byens historie går helt tilbage til Vikingetiden. I dag er Århus en af Danmarks største byer med en befolkning på over 340.000. Århus er en by, der byder på noget for enhver smag. Er du til kunst og kultur, så kan du besøge en af byens mange museer eller gallerier. Ønsker du mere action og fart over feltet, kan du besøge et af Århus’ mange forlystelsesparker. Oplevelsesrige Århus er også en by, der byder på masser af shopping muligheder. Du kan finde alt fra lækre designerbutikker til mindre specialforretninger. Og så er der naturligvis også masser af spisesteder i alle prisklasser. Kort sagt, er Århus en by fyldt med indtryk og kultur. En by, der er et besøg værd. Vi har samlet en liste over top 2 ting at lave i Århus:

ARoS – Kunstmuseet

ARoS er et af Danmarks største kunstmuseer, der rummer fire etager med udstillinger, udstillingssale og en cafe. Museet ligger i midten af Århus og er blevet kendt for sin udendørs udstilling Your rainbow panorama. ARoS er et moderne kunstmuseum med udstillinger fra kendte kunstnere som Poul Gernes, Anselm Kiefer og Olafur Eliasson. Ud over det faste udstillingsprogram byder ARoS også på en række særudstillinger.

Den Gamle By

Den Gamle By er en levende bydel med gamle huse, der er indrettet, som de var på forskellige tidspunkter i Danmarkshistorien. Den Gamle By er Århus’ museer for by- og kulturhistorie. De har eksisteret siden 1914, men bydelen er ikke blevet stående, som den var i starten. Den Gamle By er udvidet ganske enkelt, så samlingens samlede areal er på 66.000 kvadratmeter.