Annonce-banner

7. oktober 2021

Backgammon – Et traditionelt brætspil

Er du stor fan af brætspil og den hygge som der følger med? Så er du kommet til det rigtige sted. Med backgammon får du et brætspil, som har rødder, som går over 5000 år tilbage. Nogle mener at backgammon kommer fra flere forskellige spil som ligner, som der blev spillet i Egypten, Sumer eller Mesopotamien. Man ved dog at spillet blev spillet tilbage i oldtidens Grækenland. Den version som vi spiller i dag er importeret fra Arabien, hvor det var kommet fra Persien. Spillet blev i en periode forbudt i Spanien grundet gambling. Det sidste forsøg med backgammon blev udført af Kardinal Wolsey som tilbage i 1526 begyndte at udtænke måder at skjule spillet på. Det er derfor at du i dag kan finde spillet i en lille kuffert, da den var nem at gemme. Kunne du derfor godt tænke dig at spille et brætspil med en lang og spændende historie bag sig, så er det helt sikkert et spil backgammon du skal have fat i.

Hvordan spiller man backgammon?

Backgammon er et spil, som bliver spillet af to personer, hvor det handler om hurtigst muligt at få taget sine brikker af brættet. Der er 24 felter på spillebrættet eller 12 på hver side. Det spilles sådan, at hver spiller har en hel side for sig selv, det er det man kalder for spillerens hjemland. Det handler om at man ved hjælp fra terninger får flyttet alle sine egne brikker over i det man kalder for indre land og efterfølgende ud af brættet. Man kaster oftest om, hvem som starter.

Hvad gør backgammon så specielt?

Der er flere forskellige elementer som er med til at gøre backgammon et specielt spil. En af grundende er at spillets rødder går flere 1000 år tilbage, hvilket gør at der er noget historie omkring spillet. En anden grund er at spillet bliver spillet med terninger, hvilket gør at spillets udfald er tilfældigt. Det er derfor ikke et 100% færdighedsspil, da det ofte sker, at det ikke er den spiller som er dygtigst, der vinder. Der er dog enkelte taktiske træk i spillet, som gør at man kan vende spillet på en tallerken. Skynd dig derfor ind på siden og køb dit næste spil backgammon.