Derfor skal du købe et kæledyr til dit barn

Et kæledyr kan hurtigt blive dit barns bedste ven, og det gælder altså uanset, om der er tale om en undulat, en guldfisk, en hund eller en kat. Dit barn kan nyde utroligt godt at det venskab, der kan være kæledyr og barn imellem. Og som om, at det ikke var nok, så har netop dette venskab altså også ofte flere udviklingsmæssige fordele. De lærer blandt andet, at alle er forskellige, og at vi i den sammenhæng også har forskellige grænser, der skal respekteres. Derudover styrkes de sociale kompetencer, og dem kan dit barn nyde godt af resten af livet. Med andre ord, der er mange gode grunde til at købe et kæledyr til familien. Læs således meget mere om kæledyr lige her, eller smut forbi hverdagogfamilie.dk og tjek, om du er klar til at få en hund.

Kæledyret er dit barns bedste ven

Et kæledyr er for mange børn en både nær og fortrolig ven. Ja, faktisk kan kæledyret hurtigt opnå samme status som barnets allertætteste menneskelige relationer. Og opnår dit barn netop denne tætte kontakt til kæledyret, kan han eller hun opleve både tryghed, opmærksomhed og hengivenhed, som alle sammen er med til at styrke dit barns overordnede velvære. Langt de fleste børn vil nemlig anse sit kæledyr som værende en, de kan betro sig til. Og af netop den grund taler børn ofte sammen med deres kæledyr, de giver dem navne og de tillægger dem menneskelige følelser. Spørger du for eksempel ind til et barns vigtigste relationer, vil du opleve, at kæledyret ofte bliver nævnt sammen med barnets tætteste familie og venner. Og idet barnet skal drage omsorg for kæledyret, lærer de også at gære det over for andre levende væsener.

Kæledyr giver anledning til vigtige samtaler om livet

Vælger du desuden at lade dit barn vokse op med et dyr, får han eller hun et helt naturligt forhold til det faktum, at alt liv har en ende. Uanset, om du køber et marsvin, en kanin eller en hun til dit barn, vil det nemlig dø på et tidspunkt. Og netop denne død kan give anledning til mange gode og yderst meningsfulde samtaler om, at døden er helt naturlig og hører til det at være i live – og det kan være en god ting at lære tidligt.