Annonce-banner

19. juli 2021

Få ny inspiration til dine kreative projekter

Inspiration er det, der driver langt de fleste kunstnere og kreative ildsjæle. Ud fra inspirationskilden, skabes der et kunstværk. Er du løbet helt tør for inspiration og gode idéer til dine kreative projekter? Her er 3 gode idéer til, hvad du kan gøre for at få ny inspiration.

Tag en pause fremfor at fremtvinge idéer

Hvis du ihærdigt forsøger at finde på noget, du kan lade dig inspirere af, så kan det faktisk godt gå hen og hæmme din kreativitet og inspiration. Når du sidder fast i et projekt eller er tom for idéer, er det derfor indimellem en bedre idé at gå væk fra projektet for en kort stund. Efter pausen kan du vende tilbage til dit projekt med friske øjne og fornyet inspiration.

Du kan for eksempel holde en forlænget weekend, der byder på spa og wellness. Det giver dig rig mulighed for at slappe af og få dine projekter lidt på afstand.

Kom ud af dine vante rammer og oplev noget nyt

Jo mere du kommer ud og oplever, desto mere inspiration vil du få til dine projekter. Derfor kan det klart anbefales at komme ud af dine vante rammer. Du kan eksempelvis bestille en rejse til udlandet eller besøge en ny by, du ikke har været i før. Gå på opdagelse, vær’ nysgerrig og skriv noter eller tag billeder af de ting, der inspirerer dig, således at du har det til fremtidig brug.

Se på andre kunstneres kreative værker

Der er ofte masser af inspiration at hente ved at kigge på andre kunstneres værker, og der er intet i vejen for at lade dig inspirere af allerede eksisterende værker. Hvad end det er skulpturer, malerier, fotografier eller noget helt andet. Det kan selvfølgelig bedst betale sig at kigge på kunstnere, der arbejder i samme stilart, som du selv gør.