Få den kreative gnist igen ved at redde dit parforhold

Er du efterhånden ved at være gået kold i dine kreative projekter, fordi dit parforhold dræner al din energi? Måske er der dårlig kommunikation mellem dig og din partner, eller der er ofte skænderier? I stedet for at tro du kan ignorere problemerne ud af eksistens, bør du og din partner opsøge hjælp fra professionelle – sammen. Svaret er parterapi, og I kan fx finde parterapi på Østerbro, København.

Hjælp fra psykoterapeut til strandede parforhold

Parterapeuter er ofte uddannede psykoterapeuter, så de ved, hvordan du måler pulsen på forhold, hvordan du sætter ord på problemerne, og hvordan du håndterer dem. Desuden vil en parterapeut være en uvildig part, der ønsker jer begge det bedste, uden at favorisere én part. En parterapeut ved, hvor der skal sættes ind, hvis behov for anerkendelse, tilgængelighed eller respekt ikke mødes.

Undgå den uhensigtsmæssige opsøgende eller undvigende adfærd

Af og til er det rimeligt nemt for parterapeuten at se, om et parforhold er dysfunktionelt eller ej. Fx hvis en partner oplever mangelfuld kontakt, hvilket konkret kommer til udtryk ved to typer adfærd, nemlig den stærkt opsøgende adfærd og så den undvigende adfærd. Begge typer adfærd er sjældent hensigtsmæssig, da partneren med kontaktbehov enten generer eller skærer sig af fra sin partner.

Kom dårlig kommunikation til livs med professionel parterapi

Hvor par selvfølgelig ikke er magtesløse, når det kommer til at håndtere problemer i deres forhold, er der alligevel nogle problemer, de ikke kan klare selv. Dårlig kommunikation kan meget ofte være en hæmsko for overhovedet at begynde at tale om de problemer, som du eller din partner oplever.

Står du i hovedstaden med behov for hjælp? Så find fx parterapi i København med Mette Rosenvej, for hun er en psykoterapeut med faglig og praktisk erfaring inden for at redde strandede parforhold.