Fantasi – børns vigtigste værktøj

Børns fantasi er helt fantastisk. Som voksen, kan det være svært at forstå, hvor det kommer fra. Man glemmer nemlig, at man selv har været der. Børns hjerne arbejder helt anderledes, end voksnes – og af mange grunde, er det deres vigtigste værktøj.

Fantasi kan udfoldes

Barnet sørger faktisk helt selv for denne proces – nogle gange kan man blot hjælpe lidt til. Børn kan lege med hvad som helst, og til tider kan det faktisk være imponerende. Men vi kan godt forstå, hvis de gerne vil bruge noget helt specielt. Nogle børn elsker at lege med klodser ende på jorden, og andre elsker at løbe rundt blandt sofaerne i stuen. Det kan måske være, at de skal nå hen til slottet, i deres flotte kjole. Det kan eksempelvis være i prinsesse udklædning. De kan leve sig helt ind i rollen, som en rigtig prinsesse – og denne leg kan blive ved i evigheder!

Når børn leger med udklædning, så styrker de på mange måder deres fantasi. De bruger hele deres krop, og følelser. De skal leve sig ind i en ny rolle, og derved have andre karaktertræk end sine egne. Med deres fantasi, er der intet der kan stoppe dem for, at have en sjov leg.

Børns leg

Når børn leger er deres fantasi altid i gang. Man ser ofte børn lege med en enkel bil, eller en barbiedukke. Mere kræver det faktisk ikke, før de kan have en sjov leg. Deres fantasi gør nemlig resten. Du ser måske bare en bil, som flyver rundt i luften. Men barnet ser en racerbil, som flyver over de farlige veje. Det er helt fantastisk, hvad børns fantasi kan.

Du kan måske selv huske alle de forskellige lege som du legede, dengang du var barn. Man kan ikke på samme måde forstille sig, at lege de samme lege i dag. Ens fantasi er slet ikke det samme, som den har været! Men nogle gange kan det være rart, at tænke tilbage på de dage, hvor fantasien var i top! De dage forbinder vi ofte med stor glæde, som man ikke glemmer. Alle de forskellige lege, som ikke krævede mere end ting, som du kunne finde i hjemmet. Som barn var glæde ikke forbundet med andet end leg og sjove oplevelser. Der skal ikke meget til, før deres latter fylder hele rummet. Leg blandt børn er helt unik, og kan ikke erstattes. Deres leg hjælper dem på mange punkter, og det er vigtigt at de nyder det.