Annonce-banner

15. februar 2022

Find en fritidsaktivitet, der interesserer dit barn

I barnets første par leveår, er det fuldkommen op til dig som forælder at finde aktiviteter, der kan aktivere dem og udvikle deres motoriske og kognitive færdigheder. Her vælger mange for eksempel svømning, fordi det er meget udviklende. Med alderen danner de dog hurtigt selv en mening om fritidsaktiviteter.

Vær kreativ i jagten på den perfekte fritidsaktivitet

Når du er på jagt efter en fritidsaktivitet, kan det i første omgang virke uopnåeligt, og som om du er havnet i en blindgyde. Dit barn vil måske ikke gå til nogen af de fritidsaktiviteter, som du kender til fra din egen barndom, eller som alle deres venner har fundet interesse i. Dette betyder dog slet ikke, at dit barn ikke kan finde nogen interesse at beskæftige sig med i fritiden. Det handler blot om at være kreativ i sin søgning og at lade være at forholde sig kritisk til hidtil uovervejede muligheder på forhånd.

På samme måde kan det for eksempel hænge sammen med nyhedsmedier. Der er en masse udbredte aviser, men er ingen af dem din kop te, skal du endelig ikke fortvivle, for der er noget derude for os alle sammen. Det kan for eksempel være, at du vil sætte pris på at læse på Hjørring Netavis i stedet for primært de store aviser. På Hjørring Netavis finder du nyheder om Hjørring så vel som det resterende danske rige.

Vær ikke for forventningsfuld

Det er ikke en god oplevelse for nogen af jer at have forhåbningerne for højt skruet op, når dit barn skal afprøve en fritidsaktivitet for første gang. Hvis det ikke rammer plet, er det nemlig bare op på hesten igen. Er det ikke ridning, er det måske bueskydning, spejder eller kodning, der vil begejstre din søn eller datter. Støt dem i alle idéerne, for på et tidspunkt vil I ramme rigtigt.