Giv dit barn den fornødne frihed til at skabe historier

Børn er historieskabere. Det er de i mere end blot én forstand. Hver dag skaber de tusinder af historier – nogle holder de for sig selv, og andre deler de med familie og venner. Derudover er de fremtidens historie, . Hver dag sammenstykker de en del af historien om dem og deres generation. Det skal vi hjælpe dem med.

Inspiration via tøj

Hvis vi lægger vægt på den første måde, hvorpå de er historieskribenter, må vi huske også selv at inspirere dem til deres historier. Det er både hyggeligt og underholdende at lytte til deres historie, men de laver dem nemmere, hvis de oplever konstant inspiration. Verden er en inspiration, der aldrig forsvinder, men det duer heller ikke, hvis de ikke kan inspireres via dem selv. Det bl.a. tøj, der kan inspirere dem. Tøj fra eksempelvis minymo optræder med diverse motiver og print, som vil kunne give selv de yngste børn en masse idéer, som de kan bruge til at udvikle deres fantasi. Fantasien er bestemt en essentiel egenskab for børn. Har de ikke lært at bruge den fra barnsben, vil de som voksne måske være meget besværede ved at tænke på den fritænkende og innovative måde frem for den meget løsningsorienterede og kasseopdelte måde.

Aktivér dit barn

Det er selvfølgelig ikke kun barnets tøj, der kan påvirke deres fantasi eller trang til at opfinde. Det kræver også, at de præsenteres for forskellige aktiviteter, hvor de kan få lov at udtrykke deres kreativitet. Det er for eksempel maleaktiviteter eller tegning, men det kan også være, at du læser en historie op for dit barn og enten viser dem billederne eller lader dem forestille sig det i hovedet. Det vil endda kunne motivere dem til at fortsætte med selv at læse, når de bliver ældre, hvilket kun kan være en sund vane/interesse.