Gode råd til indretningen af børneværelset i boligen

Et børneværelse tjener hovedsagligt to formål. Først og fremmest skal børneværelset være et trygt og roligt sted, hvor dit barn kan sove og slappe af. For det andet skal børneværelset give barnet mulighed for fri leg og udfoldelse af fantasi. Synes du, at indretningen af børneværelset er lidt af en udfordring? Så kan du lade dig inspirere af de gode råd til indretningen i denne guide.

Gør rummet så komfortabelt som muligt

Det er vigtigt, at børneværelset er et rart sted for barnet at være. Det kan du blandt andet sikre ved at gøre rummet så komfortabelt som mulig. For eksempel kan du investere i et Kilands tæppe til børneværelset, som blødgør indretningen.

Der er også et par andre fordele ved at placere et tæppe på børneværelset:

  • Dit barn slipper for at få nær så kolde fødder.

  • Underlaget er blødt, så dit barn kan sagtens sidde lang tid og lege på gulvet uden at få ondt nogle steder.

Smarte opbevaringsløsninger til at gemme legetøjet væk

Børneværelset kan hurtigt fremstå rodet, når der ligger legetøj overalt på gulvet. Derfor kan det være en god idé at investere i nogle smarte opbevaringsløsninger til legetøjet, således at det nemt kan gemmes væk, når det ikke er i brug. Det vil også frigive en del gulvplads, således at barnet kan lege frit og tumle rundt uden at falde over legetøjet, der ligger på gulvet.

Udsmyk væggene med plakater og billeder

Er væggene på børneværelset tomme endnu, og ved du ikke, hvordan du skal udnytte dem? Du kan eksempelvis udsmykke væggene med plakater og billeder. Udover at plakaterne vil bidrage med et dekorativt touch til rummet, så giver plakaterne også barnet noget spændende og interessant at kigge på. Du kan både vælge personlige familiebilleder såvel som plakater med motiver af dyr, figurer, tal, bogstaver og lignende.