Gode tips til at styrke din kreativitet

For nogle mennesker kommer kreativiteten helt naturligt, måske fordi det er noget, du har dyrket hele dit liv. For andre ligger kreativiteten langt væk, og det er måske slet ikke noget, der interesserer dem, og så er der jo sådan set ingen grund til at styrke den. Men er du fascineret af eller interesseret i det kreative, og kunne du godt tænke dig at styrke din egen kreativitet, gælder det, som det gør med f.eks. muskler; krop og sind kan trænes til at være kreativt!

Nysgerrighed er også vigtigt som voksen

Kreativitet er et lidt komplekst begreb, og det strækker sig over mange forskellige ting, der ikke nødvendigvis kan placeres en definition hen over. Bl.a. handler det om at lære dig selv at kende, så du kan finde ud af, hvordan du udtrykker din kreativitet på bedste måde.

Derfor er det vigtigt at blive ved med at være nysgerrig og stille spørgsmål de steder, hvor du stadig føler, at du kan lære noget nyt om verden eller om dig selv. Nysgerrigheden stopper altså ikke med at være vigtigt, bare fordi du bliver voksen – tværtimod bliver det ved med at være lige vigtigt, selvom det måske er vigtigt på en anden måde, end det er for børn.

En sund og aktiv krop tænker bedre

Det er klart, at kreativitet har meget med sind og hjerne at gøre. Du skal kunne tænke klart og tydeligt, hvis du skal have succes med at udtrykke din kreativitet. Men der er en klar sammenhæng mellem din hjerne og resten af kroppen, så hvis din krop ikke får den rigtige næring og ikke er fysisk aktiv, kan det godt gå ud over dine tanker.

En dejlig nem måde at være aktiv på derhjemme er f.eks. med en crosstrainer eller med en anden fitnessmaskine, du kan finde en anmeldelse af på forbruger-guide.dk.