Gør dine prøver klar til metallografisk analyse

Når du skal forberede en metallisk eller keramisk prøve til analyse under et mikroskop, skal du for det første skære emnet ud – gerne med et redskab, der deformerer overfladen mindst muligt. Efter det skal du for det første slibe emnet til og derefter polere det, så det får den blanke overflade, som du ønsker af en prøve. Ideelt er det at slippe for alskens deformationer, der står i vejen for analyser.

Find et polishing cloth, der ikke efterlader rester

Når du skal polere emnet, skal du dels bruge diamond suspension, der er selve poleringsmidlet, hvor du finder forskellige varianter med forskellige kornstørrelser. Og du skal også bruge polishing cloths, der skal besidde en række egenskaber for at kunne sikre poleringsmidlets kontakt med prøvens overflade. Og så skal et polishing cloth ikke efterlade fibre, evt. lim eller andet på prøvens overflade.

Spar tid, når du forbereder prøver til metallografisk analyse

At forberede prøver til metallografisk undersøgelse kan være en lang proces, men ved bl.a. at vælge poleringsmiddel og polishing cloth rigtigt kan du spare nogle arbejdsgange eller reducere den tid, som visse arbejdsgange kræver. Bl.a. kan du ved at vælge 2-in-1 diamond suspension slippe for at skulle blande midler forud for polering. Og nogle polishing cloths er også bedre til jobbet end andre.

Et polishing cloths materiale er ikke ligegyldigt

Nogle polishing cloths består af syntetiske fibre som nylon og polyester, mens andre på markedet består af silke. Alt efter prøvens materiale kan forskellige klude gøre sig gældende. Bl.a. er polyester godt til slibning af bløde emner og polering af hårde emner. Silke er godt til slibning af jernholdige prøver eller rent jern og til polering af hårdere metaller. Det er ikke helt ligegyldigt, hvad du vælger.

Ønsker du at finde det rette polishing cloth til det materiale, du står med? Hør en forhandler.