Annonce-banner

23. september 2022

Gør hjemmet behageligt med den rette belysning

Er du på jagt efter belysning til at skabe en bestemt stemning derhjemme eller i det hele taget bare sørge for, at der ikke er kedelige mørke kroge? Så har du mange typer lamper at tage stilling til, bl.a. spotlys, pendel-, væg- og loftslamper. Er du i tvivl om, hvor og hvornår det giver mening at bruge en bestemt lampe? Læs med her, hvor du kan få fifs til, hvordan du kommer godt igennem lampevalget.

Belys noget kraftigere end andet med spotlys

Spotlys bruger du, når du ønsker, at et sted i hjemmet er kraftigere belyst end andre. Måske har du en smuk vase, du ønsker at gøre opmærksom på, eller måske ønsker du et loftmonteret spotlys ovre i læsehjørnet frem for en standerlampe. Spotlys’ fordel over standerlamperne er, at da de tit hænger fra væggene, fylder de ikke på gulvet. Til gengæld må du gå over til en stikkontakt for at slukke dem.

Pendellamper hører til over et bord

Pendellamper hænger også fra loftet, men lægger beslag på meget mere plads end spotlys, da selve lampen ofte har et prangende design. Det er ikke nødvendigvis et problem, når bare du hænger den det rigtige sted. En smuk pendellampe passer fint over stue- eller spiseborde, hvor den ikke kommer i vejen for nogen i det daglige. Vil du se eksempler på flotte pendellamper, så tjek fx hos ANTIDARK.

Væglamper er også oplagte til stuens læsehjørne

Nå, hvad så med væglamper? De er også oplagte at bruge til læsehjørnet og bringer belysningen lidt tættere på dig – måske endda så tæt på, at du kan slukke den fra lænestolen. Hvis du er lidt usikker på, hvilke typer belysning du nu skal fylde hjemmet op med, så kan du fx tage fat i en lysforhandler.

God belysning i hjemmet er essentielt for din trivsel i det.