Guiden til dig, der skal lave en æresport

Hvis du har venner eller nogle familiemedlemmer, som har kobber- sølv- eller guldbryllup, er det tradition, at der bliver lavet en æresport. Denne udsmykning af indgangspartiet er en super hyggelig tradition, som mange stadig holder fast i. læs videre her for at finde ud af, hvordan du laver denne æresport.

Få fat i gran

Når denne æresport skal laves, er der forskellige ting, som du lige skal have fat i. En af dem er gran. Dette skal nemlig sættes omkring skelettet af æresporten, som oftest er lavet af træ eller jern. Dette gran skal vikles rundt om, for at pynte omkring skelettet. Du kan købe et skelet færdiglavet, så du ikke selv skal lave det – det er dog vigtigt at kende målene til parrets dør, så den passer, når den skal sættes op.

Herefter skal du ud og have fat i gran – Køb gran til din næste æresport hér. Når du har fået sat dette gran på, kan du også udsmykke med forskellige blomster – det handler egentligt bare om at finde ud af, hvad der vil være pænest.

Skiltet til æresporten

Når du først har styr på skelet, og har fået sat gran og diverse på, er det tid til at få styr på skiltet. De fleste benytter sig af et rødt hjerte skilt til æresporten. Herpå skrives parrets navn, samt datoen for deres bryllups jubilæum. Du kan også skrive ”tillykke” eller lignende herpå – det er igen noget, der kan laves alt efter, hvad i synes der ser bedst ud.

Dette skilt monteres øverst på æresporten. Husk at sætte den ordenligt fast, så den ikke risikerer at falde af. Når du har gjort alt dette, er du altså stort set kommer i mål med æresporten, og er klar til at sætte den op på parrets dør.