Hold på hjertet så længe som muligt med kosttilskud

Hjertet skal du passe på. Går det i stykker, er alt ovre. Døden kan indtræffe når som helst, men rent statistisk kan du øge din chance for at leve et langt liv ved bl.a. at tænke på kolesterolniveau. For at få et optimalt niveau af kolesterol i blodet skal du gøre flere ting. Du skal spise sundt, hvor du faser kød fra fx køer og svin ud og lægger fisk på tallerkenen i stedet. Godt er det også at tage kosttilskud.

Nå et normalt kolesterolniveau med kosttilskud til hjerte

Leder du efter kosttilskud til hjerte, der gør det lettere at holde kolesterolet nede, har du flere slags at vælge fra. Fx kan du vælge kosttilskud med plantesteroler, der hjælper til at få et normalt niveau af kolesterol i blodet. Sådanne kosttilskud vil ofte også komme med andre ting, der giver et sundere helbred, hvad hjertet angår. Det kan være vitamin E, der kan beskytte mod skadelig oxidativ stress.

Omega 3 er godt for hjertet

Omega 3-fedtsyrer bør du sørge for at få gennem kost og evt. også gennem et kosttilskud, hvis du har grund til at bekymre dig om dit hjerte. Omega 3 reducerer mængden af triglycerider i blodet, og det kan være med til at forebygge arytmi (altså uregelmæssig hjerterytme). Og som om det ikke var nok, har de en beskeden effekt, hvad angår at sænke dit blodtryk – hvilket også er godt for hjertet.

Tænk på livsstilen

Nu hedder det et kosttilskud, så du kan selvfølgelig ikke bare spise kapsler med vegetarisk udvundne plantesteroler eller kapsler med fiskefedt og regne med, det gør alverden. Sørg for at indtage tilskud sammen med sunde måltider. Undgå stress i dit daglige liv, og motionér ofte. Du skal være i stand til at spille på flere tangenter, hvis du ønsker at leve et langt, sundt og – forhåbentligt – lykkeligt liv.