I grundejerforeningen kan I være kreative inden for budgettet

Når man bor et sted, hvor man er en del af en grundejerforening, har man en stor frihed i forhold til det sted, hvor man bor.

Man bestemmer for eksempel selv, hvad der skal ske med blandt andet de grønne områder, der er en del af forenings ejendom, og det giver en frihed til at være kreativ.

Man kan for eksempel beslutte at bygge en legeplads til børnene, en bålplads til familiehygge eller måske et område snak og fordybelse i en grøn oase.

Lav en god, solid opsparing

Alt skal dog holdes inden for budgettet, og derfor har kreativiteten også nogle grænser.

I en grundejerforening betaler hver husstand hvert halve eller hele år et bestemt beløb, således der laves en større opsparing. Og fra denne besluttes det i samarbejde, hvad der skal bruges penge på.

Det kan for eksempel være til nye tiltag på de omkringliggende områder og gaver – men især også vedligehold er vigtig at have med i overvejelserne. Og det gælder især, hvis I bor på en vej, der er asfalteret. Efter en årrække med masser af slid og tung trafik, vil den nemlig have behov for enten reparation eller en hel udskiftning.

Undersøg prisen på asfalt

Og når det kommer til en asfalt pris ,så er der tale om en større investering. Det betyder, at der her er tale om et beløb, som der ofte skal spares op til over mange år, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvor stor en frihed der råder i budgettet, når der måske inden for en overskuelig årrække skal tilses et større beløb til selve vejen.

Går den først i stykker, hvorved den slår revner eller får store huller, vil den nemlig ikke længere være sikker at færdes på – især ikke for den lettere trafik som for eksempel cyklister.