Indretningen betyder meget for din bolig

Indret dig til en varm minimalisme med antikke og gamle møbler

Hvad betyder minimalisme for dig?

Jeg har før forbundet minimalistisk indretning med billeder af hvide hjem, lige linjer, flade flader.

Men minimalisme kan også være forbundet med den rolige, varme og bløde nordiske stil.

Her vil jeg dele nogle ideer til, hvordan du kan skabe en varmere minimalisme, hvor du kan vise personlighed og sætte dine egne regler for indretningen.

 

Bryd den minimalistiske stramhed

Minimalisme handler for mig i sin essens om enkelhed. Og det kan man skabe på mange måder.

Den højeste grad af enkelhed opnår du ved kun at have ganske få ting, én farve, med lige linjer og flade flader. Og masser af luft omkring. Som i traditionel minimalistisk stil.

Hvis du er villig til at bøje lidt på graden af enkelhed, kan du skabe din helt egen minimalistiske stil ved at lege med de minimalistiske traditioner. (og maksimalistiske ideer.)

En af de mest almindelige måder at gøre dét på er ved at skabe kontrast med farver.

Men du kan også bryde det stramme udtryk ved at omfavne de detaljerige former, snoninger og udskæringer, man ofte finder på gamle og antikke møbler. Hvis du er begejstret for de gamle, detaljerige møbler, kan du bevare en minimalisme i indretningen ved at gå efter enkelhed på andre måder.

 

Skab balance

Jo mere detaljerige og snoede dine gamle møbler er, jo mere skal du til gengæld skabe enkelhed i resten af rummet. Hvor enkelt kommer selvfølgelig an på, hvor minimalistisk du vil have det.

Skær ned på kontrasterne.

Vælg møbler, du selv kan male, og brug den samme farve i hele eller store dele af rummet. Og det behøver ikke at være hvid. Vælg en farve, som får dig til at føle dig godt tilpas. Hvis du drømmer om minimalisme, fordi stilen giver ro, så vælg en farve der også giver dig ro. Vælg en lys farve, hvis du synes om, at den hvide farve lyser op, også i de mørke måneder, men vil prøve noget andet end hvid.

Lad dig inspirere af de nyere trends med at lege med farverne på vægge, lofter, døre, karme og lister.

Vælg én farve. Og mal dit gamle møbel om så enten det er et skrivebord, stol, chatol, vægge, lister, karme og dør i den farve. Møblet vil falde smukt ind i omgivelserne. Samtidig vil detaljerne træde frem og bryde enkelheden.

Hold resten af indretningen enkel, med enkelte genstande i en kontrasterende farve. Indret med andre farver, der harmonerer med den farve, du maler med. Brug træ og naturmaterialer, der giver yderligere varme til rummet. Sæt dit detaljerige møbel sammen med enklere møbler og møbler i samme stil. Gå efter de bløde former.

 

Hvis du går efter en enkel, minimalistisk stil, og samtidig tør forene stilen med gamle møbler, med bløde former og udskårne detaljer, vil du opnå en varmere og mere personlig minimalisme end den stramme, traditionelle udgave af stilen.

Det vigtigste, når du skaber din egen stil er, at du finder den grad af enkelhed, der passer dig. Og at du skaber en balance mellem den enkelhed og de ting, farver og former, du holder mest af.