Lær sammen med dine børn – legene du også vil elske

Dengang du var småbarnsforælder, husker du nok de mange lege med bamser, dukker og racerbiler. Selvom det indre legebarn kunne få frit løb, kan legene som voksen hurtigt føles ensformige – man leger trods alt kun med for barnet skyld.

Har dine børn også endelig nået en alder, hvor legene er byttet ud med nørdede fascinationer over fodbold, det ydre rum eller naturen? Grib muligheden til at forstå og lære om dine børns interesser. De har helt sikkert en ting eller to at kunne lære dig!

Sjovt at lege og lære

Dit barn suger viden til sig som en svamp, og selvom du stadig har meget viden at kunne dele med dit barn, vil du også opleve, at dit barn nu vil kunne dele viden med dig. Har dit barn en interesse for 3D-printning, og hvorledes man konstruerer og skaber figurer, miniaturebygninger eller noget helt tredje, er det oplagt som forælder og barn at sætte sig ind i stoffet sammen. Leder I efter forhandlere af 3D-printere, kan I fx lede her: https://altomteknik.dk/.

De 3D-printede objekter vil bagefter kunne fungere som fede indspark i indretningen derhjemme. Her kan I overveje at tilegne en hel hylde til de flotte ting, I får kreeret.

Gå på opdagelse i naturen

Lær dine børn, at det er sundt og sjovt at komme udenfor og gå på opdagelse i naturen. Måske trænger du også selv til at genopdage den glæde, naturen kan bringe. Der er rig mulighed for leg ude i det fri, men er I mere interesserede i det stille og kreative, kan I fx samle smukke blomster, som I kan tage med ind for at lægge i pres. Således vil I kunne lave nogle smukke billeder ud af blomster, der vil kunne hænges op og pryde hjemmet.