Leder du efter en anderledes familieoplevelse?

Det er altid en fornøjelse, når man tager på tur med sin familie og laver spændende ting sammen. Men det kan være svært at finde på nye ideer og lægge gode planer for hvad man kan foretage sig, hvor aktiviteten rammer alle i familiens interesse. Husk på at familier jo typisk er sammensat af begge køn og flere aldersgrupper.

En overraskende aktivitet, som er sjov for hele familien, er gokart. Gokart kan måske lyde som en meget maskulin sportsgenre, men mange steder i Danmark kører folk i alle aldre rundt på sjove baner og har det herligt, når de sidder bag rattet i den hurtige gokart.

Hvordan planlægger man turen som familie?

Når man skal køre gokart som familie, er det vigtigt at finde en god bane – naturligvis helst tæt på sin bopæl eller indenfor en rimelig afstand. Læs mere om det her.

Mange har det bedst, når de kører på en udendørs gokartbane. Det skyldes at man kører i det fri, hvormed man har horisont og frisk luft, som modvirker hvis personer for eksempel let oplever køresyge.

De udendørs gokartbaner i Danmark er desuden oftest større, sammenlignet med de lukkede baner, der typisk er at finde bygget under en hal.

kontakt derfor en udbyder af udendørs gokartkørsel, og forhør dig om, hvornår der ville være tid til at du og din familie – samt eventuelle venner i tager med – kan lægge vejen forbi og prøve kræfter med denne sjove aktivitet.

Gokartstederne tilbyder typisk pakker

De fleste moderne gokartsteder har alt det grej i skal bruge, når i skal køre gokart. Man skal derfor blot troppe op i fornuftigt tøj i forhold til vejret, da man jo som nævnt kører udendørs. Står regnen ned i tykke stråler, er det dog værd at overveje, om man skal udskyde turen eller vælge den indendørs udgave af gokart. Men den udendørs version er nu den sjoveste og mest realistiske.

Gokartstederne vil indledningsvis forsyne jer med køredragter og fortælle om banerne. Mange steder tilbyder de tilmed at udligne vægten mellem de enkelte kørere. Det gør man ved at sætte ekstra vægt på de letteste personers gokart. Dermed får folk med færre kilo på kroppen ikke en fordel, da lettere vægt betyder hurtigere acceleration.

Udstyret med det rette grej og den rette viden om køreanlægget, er det blot at give den fuld pedal og nyde en anderledes og fartfyldt dag i selskab med familien og venner.