Overvej escape rooms til teambuilding i din virksomhed

Hvad giver god teambuilding? Altså, et klassisk svar er øvelser, hvor en medarbejder lader sig falde bagover i tro på, at en kollega griber ham. Stafetløb, hvor kollegaer konkurrerer i par eller grupper mod hinanden, er også et typisk eksempel på teambuilding. Blandt de mere moderne typer finder du escape rooms, hvor folk skal samarbejde om at nå ud af et rum, inden at en vis tidsfrist er nået.

Teambuilding af høj kvalitet inde i et escape room

Du kan få et mobilt escape room ud til din matrikel, den lokale idrætshal eller lignende, hvis du gerne vil prøve kræfter med denne form for teambuilding. Spillet kan du evt. planlægge sammen med en firmafest, så stemningen bliver uformel – præcist som den skal være. For i et escape room vil det tit ikke være arbejdspladsens strenge hierarki, der bestemmer, hvem der træffer alle beslutningerne.

Hvordan handler medarbejdere, når hierarkiet forsvinder?

I et escape room vil det i stedet være gruppen som helhed, der taler sammen om, hvordan en gåde skal løses. Hvis du ønsker at blive klogere på, hvordan dine medarbejdere reagerer, når at stillinger får lov at træde i baggrunden, så er det et escape room, du skal finde. Inden for escape rooms har du flere temaer at vælge fra, fx et detektiv- eller et pandemi-tema, hvor at rekvisitterne er derefter.

Lad ledere og HR se med fra sidelinjen i et kontrolrum

Giv dine ansatte en sjov aften sammen ved at kombinere en klassisk firmafest med et escape room – så kan ansatte med højt stimulationsniveau nemt få aftenen til at gå med at løse gåder. Firmaets HR-folk og ledere kan af og til få lov til at se med fra sidelinjen i et kontrolrum, hvilket gør det nemt at få en føling for ansattes initiativrigdom, lederskabsevner samt flere øvrige kognitive færdigheder.