Sådan finder du den perfekte plakat til din stue

Dette indhold er sponsoreret

Med plakater kan man skabe et personligt udtryk i boligen, som passer til ens personlighed og stil. Når du skal finde de perfekte plakater til stuen, bør du overveje flere ting, såsom farverne i rummet: Hvilken farve har dine vægge? Hvad for en stemning ønsker du at skabe? Derefter bør du finde plakater med de motiver du godt kan lide. Ønsker du et fotografi fra naturen eller et maleri? Du kan se alle de forskellige slags online.

Har du et bestemt tema eller farveskema, som plakaterne skal passe til?

Hvis dit hus bærer præg af et bestemt tema eller farveskema, kan du sagtens finde plakater der matcher dette. Man kan både købe plakater med forskellige motiver, som passer til din stil, men og plakater der vil bryde den. Der findes mange forskellige typer af plakater – alt fra abstrakte malerier til fotografier af landskab og byliv. Man kan også vælge plakater med citater eller vittigheder på, hvilket giver et personligt touch til din bolig. Man bør vurdere hvilken form for kunst der passer bedst til stilen, og det visuelle udtryk, man gerne vil opnå med plakaterne.

Skal de nye plakater matche indretningen eller skal de være en kontrast til den eksisterende stil?

Det kommer an på, hvilket udtryk man ønsker at give rummet. Hvis man ønsker et afslappet og hyggeligt udtryk i sin indretning, kan det være en god ide at matche plakaterne med den eksisterende stil. Dette kan gøres ved at finde plakater, der har samme farver som de andre møbler og ting i rummet. På den måde får man et harmonisk look. Hvis man derimod ønsker at give rummet kant, kan det skabes ved at vælge plakater der står i kontrast til den eksisterende stil. Her kan man overveje at finde nogle plakater med farver og motiver, der adskiller sig fra resten af indretningen.

Find ud af, hvilken slags ramme der passer bedst til dine plakater

Når man skal finde den perfekte ramme til sine plakater, bør man gøre dig tanker over materiale og farve. Der er forskellige typer af materialer, som eksempelvis træ og metal. Farven på rammen kan være i en neutral farve som sort eller hvid, som passer til alle plakater. Man kan også vælge en ramme i en kontrastfarve, som giver plakaten kant.

Når du skal finde plakater til stuen bør du overveje rummets stil og design. Man kan både lave en hel billedvæg, eller nøjes med et par plakater. Det afhænger meget af rummet og dets størrelse.