Sådan tegner du med tusch – en guide til begyndere

Er du ny til at bruge tusch, når du er i det kreative hjørne? Så er du kommet til det rigtige sted. Tuschen er et genialt redskab til at tegne eller skrive med, og derfor er de meget populære. I artiklen kan du læse mere om, hvorfor tuscher er så populære, en guide til at tegne med Twin marker tuscher og ulemperne ved brugen af tusch.

Hvorfor er tuscher så populære?

Tuscher er populære, fordi de er nemme at bruge, og de giver et flot resultat. Tuscher kan bruges til at skabe fine streger og detaljer, og derfor er de især populære blandt tegnere og kunstnere. Tuscher har en meget fin struktur, eksempelvis har twin marker tuscher både en tyk og en tynd spids, hvilket gør dem nemme at arbejde med.

Guide til at tegne med twin marker tuscher

Tusch er meget anvendte, når det kommer til at tegne. For særligt twin marker tuscher har mange fordele, og derfor vælger mange at bruge tusch fremfor f.eks. blyant. Blyant kan godt give et mere amatøragtigt udtryk, hvorimod tusch giver mulighed for at skabe nogle helt andre effekter i form af en dybde, man ikke kan opnå med blyant. Man kan få twin marker tuscher i mange forskellige farver, størrelser og tykkelser. Nogle foretrækker f.eks. en tyndere tusch, mens andre foretrækker en lidt tykkere, der alt sammen kommer an på dine personlige præferencer. Derudover kan du finde tuscher med forskellige spidser, hvor en rund spids f.eks. giver fine cirkler eller prikker, mens en flad spids giver mulighed for store streger eller blokke af farve, da denne spids har et større areal. 

Er der nogen ulemper ved at bruge tusch?

Der er dog nogle ulemper ved tuscher, man skal ære opmærksom på, hvis man ønsker at give sig i kast med dem. For det første så tager tusch lang tid om at tørre, og det kan derfor være svært at arbejde med. Dette gør sig især gældende, hvis man gerne vil have lavet et hurtigt arbejde. Derudover kan tusch også være svært at fjerne fra overfladen igen, hvis man fortryder sit valg eller laver en fejl. Man skal derfor være opmærksom og tage det stille og roligt, når man tegner med tusch.

Forhåbentlig er du nu blevet klogere på tuscher, der er fantastiske som tegneredskab, fordi de giver så mange muligheder, der kan komme til udtryk som store streger eller små detaljer.