Sådan gør du dine medarbejdere glade

Det skal være dejligt at gå på arbejde, det burde alle være enige om. Desværre peger nogle undersøgelser på, at der stadigvæk er nogle mennesker, som ikke trives på deres arbejdsplads. Dette er selvfølgelig ikke optimalt og der kan være flere årsager til dette. Selvom ledelsen har et stort ansvar, for at sørge for, at alle trives, så påhviler der også et ansvar på den enkelte medarbejder. Hvis du gerne vil lære, hvordan du kan bidrage til et godt arbejdsmiljø, hvad enten du er leder eller menig ansat, så læs videre i denne artikel.

Du kommer langt med et smil

Hvis du møder ind på et fælleskontor, er der visse ting man skal være opmærksom på. For det første spiller selve lokalerne en stor rolle, dette kan du læse mere om her. Når du har fået styr på lokalerne, kan du begynde at kigge på adfærden. Nogle gange, skal der faktisk ikke så meget ændring til, end du tror. Undersøgelser viser, at hvis man modtager et smil om morgenen, vil det ændre den persons humør hele vejen igennem dagen. Derfor skal du sammen med dine kollegaer tager en snak om vigtigheden ved at sige ordentlig godmorgen når I møder ind.

Giv konstruktiv feedback på en ordentlig måde

Nogle gange er det nødvendigt at give din kollega feedback i forbindelse med deres arbejde. Der findes dog flere måder at gøre dette på. Selvfølgelig skal du fortælle sandheden, men dette kan gøres professionelt og uprofessionelt. Husk på, at du også skal rose det, som du syntes er udarbejdet godt. Det nytter ikke noget, udelukkende at fokusere på det negative. Når det er sagt, skal du fortælle hvad du syntes der kan gøres bedre, i stedet for at fokusere på det, som du mener er forkert. På denne måde hjælper du også dine kollager i den rigtige retning.