Sådan gør du haven klar til sommer

Det gode vejr er kommet til Danmark – og flere og flere bruger tiden ude i haven, enten for at nyde solen i havestolen eller bare nyde græsset mellem tæerne. Haven bliver dog ikke klar til sommeren helt af sig selv. Der skal naturligvis lidt arbejde til. Det kan være lidt uoverskueligt at gøre haven klar, for hvor skal man egentlig starte? Vi har derfor her samlet nogle gode råd til, hvordan du med fordel kan gøre haven klar til en forhåbentlig lang sæson med grillaftener, solbadning og kolde drinks.

Får styr på din græsplæne

Græsplænen kan hurtigt se medtaget ud efter et langt efterår og en kold vinter. Du bør derfor i første omgang gå i gang med at fjerne mos, grene og blade med en rive. Derefter bør du slå græsset. Du bør dog ikke klippe det kortere end 3-4 cm, ellers kan du risikere at skade græsset. Hvis plænen ikke står til at redde, kan du med fordel anvende en plænelufter.

Kom i gang med at beskære træer og klippe hæk

Når du har styr på plænen, kan du gå i gang med træer og hække. Det er benhårdt arbejde, men det er i den grad nødvendigt – både for at sikre pæne træer og en pæn hæk i lang tid. I nogle ejer- og boligforeninger er der desuden krav til, hvordan hækken skal se ud og hvor høj den må være, og det skal du overholde – ellers kan du risikere en kæmpe regning. Læs gerne op på reglerne for din ejer- eller boligforening, så du får klippet hækken på det rigtige tidspunkt.

Fjern ukrudt

Ukrudt har fået lov til at gå amok i foråret – hvis du altså ikke allerede har været i gang i haven. Næste skridt er derfor at gå i gang med at fjerne ukrudt. Det giver dine blomster og planter mere plads at vokse på. Det er dog ikke kun ukrudtet i haven, du skal gå i gang med – faktisk også det ukrudt, der sidder mellem terrassefliserne, hvis du har en sådan én. Det vil få din terrasse til at fremstå flottere, og den bliver kun pænere, hvis du samtidig også får renset fliserne.

Rengør havemøblerne

Når du er ved at have styr på alt det grønne, kan du gå i gang med at gøre terrassen klar til lange sommeraftener, grillfester og solbadning. Vi snakker selvfølgelig her om at gøre havemøblerne rene, så de er klar til, at du kan nyde solen ude på terrassen. Hvis du har havemøbler af træ, kunne de også nyde godt af en omgang olie. Hvis du ikke allerede har det, kan det også være en god idé at købe nogle hynder. Det øger kun komforten.

Har du ikke den store tid til at få ordnet haven og gøre den klar til sommerferien? Bare rolig, du kan med fordel bede denne anlægsgartner i Kolding om hjælp.