Annonce-banner

30. juli 2022

Sådan organiserer du dit køkken

I køkkenet er der nogle gange et højt tempo. Der skal laves morgenmad, hvor det nogle gange er under ekstremt tidspres. Måske er du kommet lidt for sent op af sengen, eller også gad hunden måske ikke lige ind fra haven. Om aftenen skal der laves det store måltid til hele familien, og der er nogle gange flere ting, der skal være færdige på samme tid. Derfor er det almindeligt, hvis tiden i køkkenet af og til er en stressende affære.

Heldigvis kan du formindske denne stress ved at organisere dit køkken. Det er stressende, hvis du ikke kan finde det rigtige krydderi, eller hvis den bestemte wokgryde er blevet væk i mængden af pander og gryder. Derfor kan du i de følgende to afsnit af denne artikel få et par tips og tricks til, hvordan du kan organisere dit køkken, sådan så det bliver mindre stressende at tilberede måltider i det.

Få styr på din krydderi opbevaring

Nogle køkkener indeholder flere krydderier end andre. Hvis dit køkken har mange krydderier, bør du få styr på din krydderi opbevaring. Krydderier kan opbevares på mange forskellige måder, og så længe du sorterer det på en systematisk måde, er der som sådan ikke noget rigtigt eller forkert. Der findes først og fremmest nogle gode hylder, som er lavet specielt til krydderi opbevaring. Derudover kan krydderi opbevaring også ordnes med små glas, skåle eller bøtter. Det vigtigste er bare, at krydderierne ikke flyder rundt oven i hinanden i en eller anden skuffe.

Få styr på potter og pander

Hvis du har mange forskellige potter og pander, kan dette også hurtigt blive en del af køkkenet, der bringer kaos og stress. Derfor bør du få sorteret dine potter og pander, så de er lette at tilgå. Dette kunne eksempelvis være ved at hænge dem op eller sortere dem i skabet efter type.