Sådan redder du dit gamle trægulv

Udover at bringe et stykke af naturen ind i din bolig og et smukt udseende er en af de helt store fordele ved at vælge et trægulv muligheden for at udbedre forskellige typer skader på gulvet. Her får du et bud på, hvordan du kan redde dine trægulve og på www.flottegulve.dk kan du købe forskellige produkter, der kan hjælpe dig med at reparere gulvene.

Et gråt skær

Får dit trægulv et gråt skær, så er det ofte fordi du vasker dit gulv forkert og ikke skifter vand ofte nok. Er det først sket, så vil en almindelig gulvvask formentlig ikke være nok til at fjerne det, men ofte kan du fjerne det grå skær ved at rengøre gulvet med trærens.

Ridser og hakker

Der kan let opstå småskader og ridser i dit gulv og alt efter hvad skaden er, så kan disse småskader ofte udbedres med enten lakstifter, blød voks, eller hårdvoks.

Er ridserne eller hakkerne større, så vil de ikke på denne måde kunne udbedres uden, at det vil være synligt at se. Det kan så i stedet være nødvendigt at udskifte et eller flere gulvbrædder. Har du et svømmende trægulv, så er dette en mulighed, derfor er det altid en god ide at købe lidt ekstra gulvbrædder, når du køber dit gulv og så gemme gulvbrædderne i tilfælde af, at der opstår skader på gulvet.

Pletter

Er der kommet pletter på dit gulv som ikke kan fjernes med en almindelig gulvvask, så kan pletterne i mange tilfælde fjernes med en pletfjerner til træ. Her er det vigtigt, at du vælger en pletfjerner, der er egnet til den trætype dit gulv er i.

Er der ikke nogle af metoderne, der virker så kan de fleste trægulve afslibes og derefter overfladebehandles på ny.

Beskyt dine gulve

For at undgå skader på dine trægulve i første omgang kan du med fordel beskytte dine gulve, med måtter ved dørene samt filt- eller teflonpuder under dine møbler.