Sådan vedligeholder du dit træ i boligen

I løbet af mange år er træ kreativt blevet anvendt til borde, gulve, lofter og meget andet, og det er også med særdeles god grund, da træ er pænt i sit udseende og giver rigtig mange gode muligheder. Eksempelvis kan du være kreativ i forbindelse med at bygge et flot plankebord helt efter din egen opskrift, du kan finde en flot type træ til dit nye loft og meget andet. Der er mange forskellige muligheder forbundet med træ, men omvendt er det også særdeles vigtigt, at du vedligeholder træet, så det holder sit flotte udseende og ikke falmer eller tager skade.

Find det rette middel passende til det givne træ

Hvilken type af træpleje, du skal vælge, afhænger rigtig meget af, hvilken type træ der er tale om. Dette er vigtigt at være helt sikker på, da pleje med forkerte midler kan medføre den risiko, at det slider mere på træet en det gavner, og det er naturligvis ikke ønskeligt. Derfor er det vigtigt at have styr på de materialer, du arbejder med. Nogle typer af træpleje som eksempelvis faxe træpleje er mere universelt og kan bruges til borde, gulve, møbler og lignende. Fordelen ved at vælge et mere universelt middel er, at der er stor sandsynlighed for, at det er godt for det træ, du arbejder med. Dog er det igen vigtigt at vide sig sikker på, at træet kan holde til det middel, du end måtte udsætte det for.

Vigtigheden af at vedligeholde træet

Hvis ikke du vedligeholder træ, der har brug for det, kan du risikere, at det på et eller tidspunkt løbende mister dens funktion, eller at der slides let på det. Hvis du eksempelvis ikke behandler dine træbordplader passende, kan du risikere, at der let kommer mærker i det, og at bordet på den måde ikke bliver ved med at opretholde udseendet.