Sikre din egen sikkerhed på mail

Vi lever i et digitalt samfund, hvor næsten alt er muligt. Vi kan gå ned i supermarkedet og betale med vores telefon eller ur, så vi slipper for at have vores dankort med. Vi kan også tage ned og få en coronatest, og vise vores gule sundhedskort via en app på vores telefon. Skulle du blive stoppet af politiet eller på anden måde vise dokumentation eller ID, er vi så heldige at have vores kørekort som app også. Alle disse apps og funktioner gør vores hverdag nemmere og her har vi ikke engang nævnt app´en over dem alle, nemlig NemID-nøglekort. Hvis du tænker over det, hvor mange gange om ugen, måneden bruger du ikke en eller flere af disse hjælpeapps i din hverdag? Det er sikkert mange gange lige som alle os andre, men der er en bagside af medaljen nemlig sikkerhedsspørgsmålet.

Sikker mail certifikat

Alle disse hjælpeapps er udviklet af myndighederne og er dermed så sikre som muligt, men en synder indenfor sikkerhed, som du helt sikkert også benytter dig af, er mails. Hvis ikke du har en sikker mail certifikat, kan du ikke være sikker på, at de mails du sender, ikke havner i de forkerte hænder. Det kan være mails med fortrolige oplysninger, som kun få personer skal se. Hvis du ønsker at vide mere om, hvad et sikker mail certifikat egentlig er, så følg dette link sikker mail certifikat og bliv klogere.

Hvad betyder sikkerhed?

Sikkerhed er et stort ord, og kan have forskellig betydning for dig og mig, men vi er alle sammen gode til at sikre vores hjem, bil, børn, hund osv. med forsikringer, så nu skal vi også blive gode til at sikre vores mail. Når du bruger et sikker mail certifikat er det ligesom en indboforsikring til dit hjem, bare en forsikring til din mail. Det er da smart.