Skrotning af bil – hvad er værd at vide?

Har du en gammel bil stående i garagen, der ikke længere kan køre, eller ved du allerede nu, at din bil ikke går igennem det næste bilsyn? Så kan en løsning være at skrotte din bil. Men hvornår er det egentlig en god idé, og hvad er ellers værd at vide? Det kan du blive klogere på lige her.

Hvornår kan skrotning af bil betale sig?

Der foreligger et utal af årsager til hvorfor, at folk vælger at skrotte deres bil. Som udgangspunkt er det en god idé at køre din bil til bilskrot, hvis det ikke længere kan betale sig at reparere på din bil, eller hvis den ikke er i stand til at gå igennem næste bilsyn uden anmærkninger.

Vælg en autoriseret og miljøgodkendt ophugger

Hvis du har besluttet dig for, at nu skal din bil skrottes, så behøves der ikke være langt fra tanke til handling. Du skal blot finde den rette autoophugger. Det er dit ansvar, at din bil skrottes lovligt. Det kan du sikre ved at vælge en autoriseret og miljøgodkendt autoophugger, der kan skrotte din bil på forsvarlig vis.

Skrotpræmien varierer fra sted til sted – få det bedste tilbud

Der kan være forskel på skrotpræmien fra sted til sted. Inden du kører din bil til skrot, er det derfor altid en god idé at undersøge, hvor du kan få flest penge for din bil. Du kan nemt indhente tilbud fra din nærmeste ophugger for at få en idé om, hvor mange penge du kan få i skrotpræmie for din bil.

Hvis du lader ophuggeren stå for de praktiske ting såsom afmelding af nummerplader og lignende, så vær’ opmærksom på, at ophuggeren i mange tilfælde tager et gebyr for dette, og at det vil blive modregnet din skrotpræmie. Alternativt kan du vælge selv at afmelde nummerpladerne med videre.