Strik med omtanke for miljøet og sundheden

Er du vild med at strikke og hækle i din fritid, fordi det giver dig ro i sindet og samtidig munder ud i brugbare produkter? Det er ganske forståeligt, for der er masser af fordele ved at prioritere tid til hobbyprojekter med strikning eller hækling. Det er dog vigtigt, at du også tænker på sundheden.

Økologi kan være vejen frem

Den mentale sundhed kan forbedres ved, at du giver dig tid til at slappe af med din hobby. Den fysiske sundhed er dog en helt anden sag. Den kræver af dig, at du først og fremmest dyrker motion, men også at du bruger de rette produkter i hverdagen.

Når du strikker, er økologisk garn oplagt at benytte. Økologisk garn er både bedre for dig, dyrene og planeten. Når du bruger penge på økologisk garn, støtter du op om dyrevelfærd. Det behøver ikke at være dyrere for dig, for økologisk garn kan du sagtens købe i forskellige prisklasser. Vil du gerne købe økologisk garn til dine næste projekter, så køb økologisk garn hos Økofamilien.

Fordelene ved økologisk garn

Ikke kun dyrevelfærden er bedre i forbindelse med økologisk garn. Du er også sikret, at der ingen eller i hvert fald næsten ingen farvestoffer er i. Kemien i garnet er så godt som ikkeeksisterende, hvilket er langt sundere for dig at være i kontakt med. Du kan kigge efter GOTS-certifikatet. Identificeres certifikatet på garnproduktet, er du garanteret, at der er mindst 70% økologiske fibre i det – og samtidig er kemien lavet ud fra så miljøvenlige retningslinjer som muligt.

Økologisk garn findes i mange typer

Som nævnt ovenfor er økologisk garn tilgængeligt på markedet i adskillige prisklasser. Dermed kan du få garnet i varierende kvalitet. Du kan også få forskellige typer af garn økologisk. Der findes både bomuldsgarn og eksempelvis hørgarn samt uld-silke-garn.