Undgå uønskede skadedyr i dit motorrum

Skadedyr som rotter og mår er ikke kun glade for vores kældre og lofter. De elsker alle slags hulrum, hvor de kan få læ for vejret udenfor – og det gælder også motorrummet i din bil. Her kan de dog gøre stor skade. De elsker nemlig at bide i tændkabler og spise vakuumslanger – og det lægger du nok først mærke til, når du oplever blinkende lygter og motorstop og skal et smut forbi din mekaniker. Så er det dog allerede for sent, og det kan betyde en kæmpe værkstedsregning – og det er absolut ingen garanti for, at du ikke får besøg igen. Det handler altså om at forebygge, inden din bil går i stykker, måske midt på vejen. Men hvad kan man gøre for at slippe for uønskede besøg i motorrummet? Vi har her samlet vores bedste tips til, hvad du kan gøre.

Brug en spray i motorrummet

Der findes en spray, som lover at holde mår, rotter og lignende skadedyr ude af dit motorrum – hvis blot du husker at spraye den rundt i motorrummet regelmæssigt. Sprayen virker som både duft- og smagsforskrækker. Skadedyrene kan ikke udstå luften og smagen, og de kan derfor ikke holde ud at opholde sig i dit motorrum eller bide i alle de lækre ledninger, som de ellers ville elske at sætte tænderne i. Du skal spraye motorrummet mindst én gang om ugen, hvis du allerede har haft besøg af skadedyr – gerne når bilen har stået stille i et stykke tid. Det kan være en tidskrævende og omstændelig proces, men det er meget vigtigt at du husker på det, da der ellers kan flytte nye beboere ind på ingen tid.

Brug Gnaversirenen

Hvis du gerne vil være fri for dyr i motorrummet, men ikke ønsker at bruge en masse tid på det, kan du i stedet gøre brug af Gnaversirenen. Gnaversirenen PA33 Auto er et ultralydsapparat, som du kan montere i motorrummet ved at tilslutte den 12V-batteriet. Den bruger ikke meget strøm, så der vil næsten ikke være nogen belastning på batteriet, men det udsender en højfrekvent lyd, som skræmmer skadedyr som både rotter, mår og mus langt væk fra dit motorrum. Lyden giver dem stress og sender dem på flugt, så du får en bil, der er fri for uønskede skadedyr.