Vær kreativ med belysningen i dit hjem

Når du skal indrette dit hjem, er der flere ting du kan gå i gang med. Indretningen af hjemmet er ofte personlig, og der er altid mange ting at flytte rundt på. Det er oftest svært at stoppe med at indrette, når man allerede er gået i gang. En af de vigtigste elementer i indretningen af hjemmet er belysning.

Belysningen er ofte det første man lægger mærke til i et hjem, og derfor er det vigtigt at have styr på den. I takt med at elpriserne er steget, vælger mange danskere at spare på deres belysning. Dog må man ikke glemme, at belysningen er med til at skabe en bestemt stemning i et rum, og kan nemt ændre rummets form. Derfor er det vigtigt at være kreativ, når belysningen skal indrettes i hjemmet – trods de høje elpriser.

Sådan kommer du i gang med belysningen

En af de nemmeste måder at være kreativ på mht. belysning, er at bruge flere forskellige lyskilder. Det kan f.eks. være en kombination af gulvlamper og væglamper. På denne måde bliver der skabt et varieret lys. Til denne kombination kan man både bruge led lys og glødepærer.

Som nævnt tidligere, er elpriserne ret høje i øjeblikket – derfor er det en god ide at overveje brug af LED belysning. En anden vigtig ting til belysningen i hjemmet er placeringen af lamperne. Ved forkerte placeringer af lamperne, kan der opstå skyggeeffekter, som man helst skal undgå.

Man kan også være kreativ med belysningen, ved at bruge farvet lys. Farvet lys er med til at skabe en unik og hyggelig stemning i rummet. Man kan helt ændre på stemningerne værelserne, ved blot at benytte sig af farvet lys. Et eksempel på dette kunne være blot lys til soveværelset, for at skabe en afslappet stemning.

Belysning er meget mere end bare lys

Med tiden er det blevet meget populært at bruge dimbare lamper. Dette giver dig mulighed for at justere lysstyrken i rummet, så det passer til den aktivitet, du udfører. Man kan f.eks. skrue op for lysstyrken, når man arbejder eller læser, og så skrue ned, når man ser film eller slapper af.

En helt anden måde at være kreativ med belysningen på, er ved at bruge lamper som en form for kunst. Der er mange lamper på markedet, der er designet af kendte kunstnere eller designere, og som kan fungere som en interessant og unik detalje i hjemmet.

Belysning kan altså være en kreativ måde at ændre stemningen i et hjem på. Du kan fremhæve bestemte elementer, samt skabe en unik og personlig atmosfære. Det er vigtigt at tænke kreativt over, hvordan man bruger belysningen i sit hjem, og eksperimentere med forskellige kilder, farver og lamper for at opnå det ønskede resultat.